zondag 21 juni 2015

21 juni San Francisco


Hallo blogvrienden, we zijn nu goed een week onderweg, wat lijkt het al lang!



Bijgeslapen na een mooie 1e dag San Francisco. Een vergelijking met New York?

Overeenkomsten: een lekkere ontbijtlocatie gevonden,



open en behulpzame mensen, kunnen ze in A'dam van leren, echt overal zeep bij de vele gratis nette toiletten, schone staten, Andre weet als wandelende plattegrond en infozuil overal te komen :)), rustig hotel buiten centrum, we vervelen ons geen moment!

Verschillen: Isabel vindt SF mooier dan NY vanwege veel meer leven en recreatie langs het water, Bay Area is prachtig! (het weer zit mee), in SF veel zwervers, in NY zien de weinigen er niet verwaarloosd uit, NY is veeeel drukker en lawaaiger met smallere straten. In NY mooie en gezellige buurten als Greenwich Village (met 'Friends' huis!) en Meatpacking District gevonden, hopen we vandaag in SF te vinden, Isabel is er nu bij!!


Heerlijke fietstocht langs de baai met natuurlijk veel fotostops voor de Golden Gate Bridge, over de Golde Gate, de 'poort naar het goud' enkele eeuwen geleden. 



Zeeleeuwen op Pier 39. Op deze bijzondere plek terecht gekomen door een aardbeving in 1987.


Alcatraz, betekend 'Pelikaan' naar de eerste bewoners van dit eiland.

De temperatuur is in vergelijking met New York een stuk frisser, de oceaan heeft een temperende invloed, zowel zomers als winters is het hier niet te warm, max 23 graden en niet te koud, min. 5 graden. Een truitje is dan wel handig. 

Morgen is er nog een volle dag om de stad te verkennen. 

1 opmerking: