zondag 14 juni 2015

14 juni Ardmore

Bedankt allemaal voor jullie goede wensen!!!! 
Hier een verslagje van de eerste dagen met Isabel:

Na hoeveel tranen van mij al tijdens de reis van blijdschap en spanning houdt Andre het ook niet droog als we na toch wel wat zoeken Wyoming Avenue inrijden. Shelly staat de veranda nog te vegen, roept Isabel en daar komt ze aangerend, men!! Wat is ze echt! En wat is dit weerzien fijn. De familie wacht rustig af tot we eindelijk uitgekust en geknuffeld zijn. Andre ontmoet ze voor het eerst. Shelly, Roderik en Remi waren 10 maanden Isabel's thuis, hoe bijzonder! 

En wat woonde ze in een gaaf huis!!! Het is een aparte beschrijving waard. Het is van 1894, we stappen een museum binnen! We logeren in een huis met oeroude, schitterende, krakende houten vloeren en trappen. Je ruikt het oude hout! Ha, Isabel niet meer zegt ze. Het is in stijl gemoderniseerd waar nodig, verschillende oude kastjes zijn in originele staat en dus schots en scheef, prachtig. Gestucte muren, hoge plafonds, ramen met glas in lood, tapijten, een oud schilderij. Op zijn Amerikaans lopen ruimtes zonder deuren in elkaar over, in een vierkant. Vanuit de centrale hal met brede trap is rechts de zitkamer. Rechtdoor is de woonkeuken met moderne apparatuur en kastjes, in bijpassende stijl. Shelly heeft foto's van hoe ze de keuken 13 jaar geleden aantroffen, te gedateerd. Het is in een L-vorm en gaat over in volgens Isabel de mooiste ruimte, de 'nette' eetkamer met gietijzeren haard, die volgens Shelly ooit verstopt zat achter een bank. Wauw, indrukwekkend allemaal. 

Het is binnen heerlijk koel door de airco. We gaan lekker buiten zitten want de warmte voelt nog niet vochtig aan vandaag. Naast het huis is een mooi plaatsje met parasols. De achtertuin is een groot grasveld met 2 hele hoge bomen. Hier kan Labrador Piet lekkker rennen. We praten wisselend Engels en Nederlands, grappig. We zijn super moe, eten samen wat salades en kunnen om half negen, onze tijd half drie 's nachts, onze ogen niet meer open houden.

Na 10 uur slapen helemaal bijgekomen! We ontbijten met bagels in de nette kamer en rijden met Isabel rond in de omgeving. 's Middags hebben we een Amerikaanse bbq met ook voor Isabel inmiddels bevriende gezinnen van de 'Dutch club', allemaal weer gemixt Amerikaans / Nederlands. We ontmoeten nu ook haar beste vriendinnen Liv en Eileen! Liv's moeder is er ook: 'you have such a sweet daughter, we love her too', 'Dat is na jou en Shelly mijn 3e moeder mam', zegt Bel. Oei, wat smaken de dikke hamburgers with cheece lekker!

Vanwege het voorspelde onweer kunnen Roderik en Andre vanmorgen helaas niet golfen. Hij gaat nu mee met de rondleiding in Isabel's school en daarna shoppen in The Mall! Ook een extra koffer kopen dus :)).



Geen opmerkingen:

Een reactie posten