zaterdag 20 juni 2015

20-23 juni - tips San Francisco van Mathijs

Hier nog wat tips voor San Francisco….

Zoals ik gisteren ook al zei is Alcatraz zeker de moeite waard! Er gaat een mooie audiotour over het eiland en door het voormalig gevangenisgebouw.
Wel aan te raden voordat je naar de VS vertrekt even tickets te regelen. Dit museum is erg populair en meestal volgeboekt. Even googlen en je hebt zo de meest bekende verkoopsite te pakken.

Verder schoot me net weer te binnen dat het supermooi is om ’s avonds te gaan kijken bij Twin Peaks. Vanaf deze twee hoogste punten van SF heb je een schitterend uitzicht over de stad. Dit is erg mooi tijdens zonsondergang en bij nacht. Je kan de hele stad en baai overzien. Neem wel de tijd om er heen te reizen, want je moet nog een stukje met de bus.

Ook is het superleuk om in SF fietsen te huren, zodat je langs de bekende plekken kunt fietsen (de boulevard, Lombard street, Golden Gate Bridge, Alamo Square Park en the painted ladies). Aan de overkant van de Golden Gat Bridge heb je Sausalito liggen. Wij hebben het toen overgeslagen, maar het schijnt erg mooi te zijn).

En verder… laat je gewoon verassen en probeer verschillende wijken te zien en de sfeer te proeven, want deze is echt heel divers. (China Town en Castro zijn erg leuk om mee te pakken). En een ritje met de kabeltram (wachttijden kunnen wel erg lang zijn) is wel een leuke ervaring over die stijle hellingen van SF.

Mocht ik je voor die tijd niet meer spreken…. Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten