zaterdag 4 juli 2015

3 juli

Vandaag rijden we weer verder naar Grand Canyon. Het plaatsje Tusayan. Camping is eenvoudig, maar gelukkig stroom en water.
Onderweg weer op veel punten gestopt. Ontzettend mooie vergezichten. Een eitje gebakken bij Cameron tradingpost, een nagebouwde vroegere bevooorradingsplek. De enorme winkel met souveniers, veel gemaakt door Indianen, barst uit zijn voegen. Al die mensen ineens! Dichter bij de Grand Canyon kregen we ook nog een flinke bui over ons heen. Het wordt tegen onze verwachting in steeds groener.
Bij de toegang tot het Grand Canyon national park bij het eerste view, de Desert View, gestopt om te kijken. Je mond valt open, wat een openbaring. Dan voel je je als mens nietig. Je staat op een hoogte van ca. 2300 meter. Voor je zie een canyon die zo'n 1800 meter diep is op Colorado River niveau. Hier staat ook nog een oude uitkijktoren, gebouwd in 1932. Ongelofelijk mooi. Nog diverse malen gestopt langs de Rim van de Canyon.

We bevinden ons al 1,5 week op het centrale plateau, tussen de 1300 en de 2300 meter.  De Colorado rivier heeft zich in de loop der tijden volgens de gegevens al 12 miljoen jaar door het landschap gevreten.

Doorgereden naar het plaatsje Tusayan, aan de rand van het park. Gelijk even bij het vliegveld gekeken waar we morgen een helicoptervlucht gaan maken. Spannend.

's Avonds terug naar de Canyon voor schitterende uitzichten en een spectaculaire zonsondergang.
Isabel trof nog een vriendin uit Ardmore van school.

    Cameron Tradingpost.

    Het lijkt Nederland wel.

    De Grand Canyon



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten